اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
استاد پیشکسوت قرآنی با اشاره به جای خالی حمایت مسئولان از جلسات قرآنی مساجد در گیلان، گفت: بسیاری از جلسات به شکل سنتی و با کمک های خیران اداره می شود.
فرج الله لایق برحق، پیشکسوت قرآنی گیلان در گفت وگو با ایکنا از گیلان در پاسخ به این سؤال که اجرای برنامه های قرآن و عترت در مساجد استان از چه سالی آغاز شده است، اظهار کرد: در استان گیلان طبق اسناد موجود برگزاری کلاس ها به حدود 60 سال پیش در مساجد باز می گردد که البته این قدمت قطعاً به سال ها پیش از این نیز می رسد و این روند سینه به سینه و مسجد به مسجد همچنان پابرجاست و مرکز رجوع مردم، اهل قرآن و به ویژه قاریان محسوب می شود.
وی در پاسخ به این سؤال که فعالیت های قرآن چه جایگاهی در مساجد دارند، افزود: بنای فعالیت های انقلاب اسلامی، شروع انقلاب، اهداف و مسیر انقلاب نیز براساس موازین قرآن بود، از آنجا که قرآن جایگاه ویژه ای در بین مردم داشته و دارد، بنابراین کلاس های قرآن نیز همچنان پر رونق به فعالیت های خود ادامه می دهد از طرفی در سال های اخیر شاهد تأکید ویژه ای از سوی مقام معظم رهبری هستیم که فرمودند «باید هر مسجد یک پایگاه قرآنی باشد»؛ این مسئله هم، افق نگاه ولی معظم فقیه را به آینده کار و همچنین جهت فعالیت کلاس های قرآنی مساجد را نشان می دهد که از طرفی باید مورد توجه ویژه همه مسئولان نظام از صدر تا ذیل قرار گرفته و از طرف دیگر باید وجهه همت اساتید و خیرین قرآنی در برگزاری جلسات، با قوت بیشتر و کیفیت بالاتر این کلاس ها باشد.
با اقدامات خاصی که مقام معظم رهبری برای فعالیت های قرآنی در کشور انجام داده اند، ایشان شخصاً پای کار آمدند و زمینه برپایی محافل قرآنی فراهم شد، اینها همه موجب تقویت کلاس های قرآن بود و مردم رجوع ویژه به این مجالس کرده اند.
دبیر سابق شورای قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان درباره این سؤال که آیا تعطیلی پراکنده چند جلسه بزرگ قرآنی در سال های اخیر در استان، چه بازخوردی داشته است، گفت: متأسفانه امروز شاهدیم که برخی از این جلسات در سطح استان گیلان با سوابق طولانی به دلیل عدم همکاری برخی متولیان مساجد به راحتی به تعطیلی یا انتقال کلاس به مکانی دیگر کشانده می شود این در حالی است که تعطیلی هر جلسه قرآن از دست دادن یک سرمایه عظیم معنوی، فرهنگی، آموزشی و تربیتی است، در حالی که نه تنها باید آن را حفظ کرد بلکه باید بر کیفیتش افزود.
مباحث ارزنده معرفتی و قرآنی که در این کلاس ها توسط اساتید ارائه شده را نباید نادیده گرفت یا شهدای گرانقدری که در گذشته در مکتب همین کلاس های قرآن تربیت و تقدیم اسلام و انقلاب شده اند، استعدادهای بزرگ و نام آوری از دل همین کلاس های به ظاهر معمولی کشف شده که امروزه طلایه داران قرائت در عرصه های بین المللی هستند.
این استاد پیشکسوت در پاسخ به این سؤال که آموزش قرآن در مساجد چه ویژگی هایی دارد، گفت: در جلسات و کلاس های قرآن مساجد باکیفیت ترین آموزش های قرآنی از سطوح ابتدایی تا عالی از سوی مجرب ترین اساتید که خود در طول سالیان با پشتکار و مجاهدت بر علم و تجارب شان افزوده اند، در اختیار علاقه مندان به صورت رایگان قرار گرفته و همچنین مسجد مکانی سالم و معنوی برای آشنایی کودکان با قرآن و شعاع نور برای رشد و تربیت آنها است.
اساتید کلاس های قرآن زحمات بسیاری برای اداره جلسه برعهده دارند زیرا باید طیف علاقه مندان سنتی و قدیمی جلسات را حفظ کنند و مورد توجه و آموزش قرار دهند و هم آموزش جوانان را مد نظر قرار داده و تمام فنون حرفه ای قرائت را به آنان بیاموزند.
جریان حفظ قرآن از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است. جریان سازی حفظ قرآن نیز امروز به سطوح درخشان رسیده و گویا امروزه دیگر علاوه بر آن باید در مسیرهای جدیدتری از مباحث از جمله تدبر، معارف و تفسیر در کلاس ها گام برداریم.
لایق برحق درباره اینکه امروزه آموز ش های قرآنی تخصصی تر و گسترده تر شده است، تصریح کرد: هر جلسه نیاز به برگزاری برنامه های پیرامونی دیگر از جمله مسابقات بین المجالس و محافل انس با قرآن و حتی تشکیل یک کلاس تخصصی پیرامونی دارد تا بتوان علاقه مندان را با اهداف آموزشی، چشم انداز و مسیر کار آشنا کرد.
البته همه موارد مذکور نیازمند هزینه های مالی و حمایت های لازم است اما متأسفانه این حمایت ها از سوی متولیان فرهنگی و قرآنی آنگونه که باید، انجام نمی شود که هیچ بلکه هر از گاهی شاهد تعطیلی کلاس قرآنی با داشتن همه ویژگی های بیان شده، می شویم که جای افسوس فراوان دارد.
استاد پیشکسوت قرآنی در پاسخ به این موضوع که آیا جلسات قرآنی حمایت می شوند، گفت: حمایت مسئولان از جلسات قرآنی مساجد و بسیاری از جلسات به شکل سنتی و با کمک های خیرین انجام می شود. در خصوص حمایت های مسئولان و اداراتی که با موضوع قرآن مرتبط هستند باید گفت که متأسفانه هیچ گونه حمایتی حتی در حد اهدای چند جلد قرآن کریم یا رحل به کلاس های قرآن صورت نمی گیرد. انتظار این است که آنها حداقل به مساجد سرکشی کرده و از کلاس های قرآن بازدید داشته باشند زیرا همین حضور سبب دلگرمی اساتید و شرکت کنندگان در کلاس ها می شود.
وی با اشاره بر لزوم تعیین تکلیف بودجه های قرآنی که مصوب کشوری است، گفت: این بودجه ها در ادارات مانده و اختصاص پیدا نمی کند در حالی که سرفصل بودجه های فرهنگی مشخص شده ولی متأسفانه مورد توجه قرار نمی گیرد به طوری که این کمبود در همین بخش ترویجی، تبلیغی و آموزشی مهم یعنی کلاس های قرآن مساجد سبب شده تا اساتید به همان شکل سنتی یعنی با کمک خیرین، هزینه شخصی خودشان، کمک هیئت امناء و پایگاه مقاومت مساجد کلاس های قرآنی را اداره کنند.
این فعال قرآنی در پاسخ به این سؤال که مسئولان چگونه می توانند از جلسات قرآنی حمایت کنند، تصریح کرد: گاهی نیز از سوی برخی مسئولان به صورت نمایشی و در زمان های خاص و مناسبت های ویژه، اقدامات اداری و نمایشی انجام می شود در حالی که آن مسئول باید اصل جایگاه معنوی و استراتژیک قرآن و پایگاه آن را در مساجد بشناسد که متاسفانه اصلا توجهی به آن ندارند.
لایق برحق با تأکید بر اینکه با وجود همه اینها، اساتید قرآن خسته نمی شوند و پای کار هستند و با حضور حداکثری عموم مردم مساجد تبدیل به پایگاه قرآنی خواهد شد، گفت: مردم مشارکت خودشان را با حضور در کلاس ها نشان داده و می دهند؛ انتظار ما از مسئولان است که رسالتشان را در این زمینه به انجام رسانند.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}